Zichtbaar vermoeide Clement na feestnacht waarin hij “extra talenten” ontdekte: “Ook Pozuelo heeft een bericht gestuurd”

0
2

Zichtbaar vermoeide Clement na feestnacht waarin hij “extra talenten” ontdekte: “Ook Pozuelo heeft een bericht gestuurd”

Philippe Clement vierde donderdagavond op het veld van Anderlecht zijn eerste landstitel in zijn prille trainerscarrière. De ‘Coach van het Jaar’ genoot met volle teugen. “Meer dan ik ooit gedaan heb als speler gingen alle remmen los”, vertelde een zichtbaar uitgeputte Clement vrijdag tijdens een persconferentie in Genk.

LEES OOK.Genk zakt nachtje door met legendarisch optreden van coach Philippe Clement, Leandro Trossard treedt in voetsporen van Benito Raman

LEES OOK.“De ploeg van het volk heeft het gehaald”, en waarom niemand dat eigenlijk erg vindt: experts over sympathie voor Genk (+)

Het gaat razendsnel voor Clement. In 2017 startte hij zijn trainerscarrière als T1 bij Waasland-Beveren. Twee jaar later mag de 45-jarige ‘Fille’ zijn eerste titel als coach vieren. “Ik heb nochtans niet de indruk dat ik een grote evolutie heb doorgemaakt. Je wordt natuurlijk beter van ervaringen. We hebben heel speciale zaken meegemaakt en daar leer je uit. Ook uit je fouten trek je lessen. Maar ik ben op anderhalf jaar tijd niet echt veranderd”, aldus Clement.

“Iedereen genoot er evenveel van, ook de spelers die misschien niet veel kansen hebben gekregen. Desondanks ging iedereen mee in het feestgedruis. Daar geniet ik van, want dat is net de sterkte van deze ploeg”, zegt de Genkse T1, die rond 06.00 uur in zijn bed lag. “We hebben ook veel felicitaties gekregen van andere ploegen, zelfs van diegenen die donderdag de titel verloren. Iedereen gunt het deze club, en dat doet me zoveel meer plezier. Ook Pozuelo stuurde meteen na de match een berichtje om de hele ploeg te feliciteren. Hij heeft natuurlijk een groot aandeel gehad in dit succesverhaal.”

Zichtbaar vermoeide Clement na feestnacht waarin hij “extra talenten” ontdekte: “Ook Pozuelo heeft een bericht gestuurd”

Foto: BELGA

“Extra talenten”

De immer serene Antwerpenaar liet zich donderdagavond helemaal gaan op het Stadsplein in Genk en nadien in discotheek Versuz in Hasselt. “Ik had op voorhand gezegd dat we alle remmen los zouden gooien. En dat heb ik ook gedaan. Meer dan ik dat ooit deed als speler. Maar nu heb ik er echt van genoten. Ik was ook blij dat mijn vrouw en kinderen erbij waren. Het was een fantastisch feestje. Ik heb bij een aantal van mijn spelers nog een aantal extra talenten en gebreken ontdekt bij mijn spelers”, grapte Clement.

Clement kijkt ook al uit naar de laatste wedstrijd zondag, voor eigen publiek tegen Standard. “De sfeer in de Luminus Arena zal fantastisch zijn. Daar kijk ik al naar uit. Het zal een andere manier van coachen worden, want de druk is er nu helemaal af. Maar ik wil winnen.”