Franse minister geeft haar twijfelende kat een toepasselijke naam

0
16

Franse minister geeft haar twijfelende kat een toepasselijke naam

Nathalie Loiseau.

De Franse minister van Europese zaken Nathalie Loiseau zegt dat ze haar kat Brexit heeft genoemd vanwege het onzekere karakter van het beestje.

‘Hij maakt me elke ochtend miauwend wakker omdat hij naar buiten wil, en als ik dan de deur openmaak, blijft hij onbeslist zitten en staart me vervolgens aan als ik hem buitenzet’, vertelde Loiseau aan de Franse krant Le Journal du Dimanche.

Loiseau deed de opmerkingen naar aanleiding van een besluit van de EU-leiders om op verzoek van het Verenigd Koninkrijk de Brexit-onderhandelingsperiode te verlengen.

De minister, die Frankrijk vertegenwoordigt in de Brexit-onderhandelingen, haalde in het verleden al uit naar de regering van Theresa May. Zo zette ze in oktober de Brexit-deal van May weg als een slechte deal. Daarbij gebruikte ze de Engelse premier haar eigen woorden: ‘No deal is better than a bad deal’. Een uitspraak die haar op kritiek kwam te staan.

Over de verlenging van artikel 50 zit ze op dezelfde lijn als de Franse president Macron. Die waarschuwde dat hij de verlenging zou blokkeren als het Verenigd Koninkrijk niet op de proppen komt met een nieuwe reden of beslissing om uitstel te rechtvaardigen.

Loiseau is momenteel topkandidaat binnen de partij van Macron, La République En Marche, in de komende verkiezingen voor het Europees Parlement, waar ze het opneemt tegen Marine Le Pen van het extreemrechtse Rassemblement National.