Feestje bij PSG: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen Franse kampioen

0
25

Feestje bij PSG: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen Franse kampioen

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS “annuleert” de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.

De financiële instantie van de UEFA besliste in september vorig jaar het dossier van de Parijzenaars, dat geklasseerd werd in juni 2018, te heropenen. De UEFA wilde de drukke transferzomer van PSG in 2017 nog eens onder de loep nemen. PSG investeerde die zomer meer dan 400 miljoen euro in de transfers van Neymar en Kylian Mbappé.

Het TAS liet de UEFA weten te stoppen met het nieuwe onderzoek. Het besliste dat het oorspronkelijke onderzoek in juni 2018 “definitief gesloten werd” en wil dat zo houden.