Jonge renner overleden na aanrijding door bestelwagen in volle koers

0
15

Jonge renner overleden na aanrijding door bestelwagen in volle koers

Drama zondag in de Mémorial Alfred Gadenne, een wielerwedstrijd voor beloften en elites zonder contract in Dottenijs. Een groep renners raakte tijdens de koers van het parcours af en werd vervolgens aan een onbewaakt kruispunt in Melles gegrepen door een bestelwagen. Een van hen, de 19-jarige Stef Loos uit Dessel, overleefde de aanrijding niet. Hij vocht in het ziekenhuis urenlang voor zijn leven, maar bezweek aan zijn verwondingen. Dat meldt Jef Robert, de voorzitter van zijn team.

Het ongeval gebeurde zondag rond 14.30 uur na 25 kilometer in de wedstrijd. Waar de renners rechts moesten afdraaien, gingen ze om nog onduidelijke redenen rechtdoor. Een peloton van dertig renners kwam daarop op een onbewaakt kruispunt terecht. Drie van hen werden gegrepen door een bestelwagen. Stef Loos was er het ergst aan toe.

‘Bijzonder tragisch nieuws. Onze renner Stef Loos is het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval in de koers in Dottignies’, meldde Jef Robert, de ploegleider van Acrog Pauwels waar Stef voor rijdt, zondagavond.

Loos liep door de zware klap hersenschade en een klaplong op, en ook zijn lever was geraakt. Hij lag urenlang in coma in het ziekenhuis van Doornik, waar hij voor zijn leven vocht. Maandagochtend kwam het nieuws dat hij is bezweken aan zijn verwondingen. Hij werd 19 jaar.

Nog twee zwaargewonden

Twee andere renners werden ook zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd maar verkeren niet meer in levensgevaar. Ruben Apers, van de beloftenploeg van Lotto-Soudal, liep een dubbele bovenbeenbreuk, schouderbreuk, sleutelbeenbreuk en hersenschudding op. Hij werd later op de avond nog geopereerd. Ook Jonas Bresseleers werd gewond afgevoerd.

Het parket van Doornik werd op de hoogte gebracht en de politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.