Man City maakt 2-0-achterstand goed in dolle cupmatch, winning goal Agüero vanuit buitenspel

0
22

Man City maakt 2-0-achterstand goed in dolle cupmatch, winning goal Agüero vanuit buitenspel

Manchester City heeft zaterdag met 2-3 bij Swansea gewonnen in de kwartfinales van de Engelse FA Cup. De thuisploeg kwam in de eerste helft 2-0 voor, maar in de laatste 21 minuten wisten de Citizens nog drie keer te scoren. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany maakten geen deel uit van de selectie van Pep Guardiola.

Matt Grimes (20.) en Bersant Celina (29.) brachten Swansea op een dubbele voorsprong. Op de aansluitingstreffer van City was het wachten tot in de 69e minuut, toen Bernardo Silva scoorde op aangeven van Sergio Agüero. In de nasleep van een strafschop van diezelfde Agüero maakte Swansea-doelman Kristoffer Nordfeldt (78.) een owngoal, en één minuut voor tijd schonk Agüero Manchester City dan toch de zege door ook zelf te scoren. Dat doelpunt werd gescoord uit buitenspel, maar kon gewoon doorgaan omdat er in de FA Cup geen VAR is.

Eerder plaatste Watford zich al voor de halve finales. De resterende affiches in de kwartfinales zijn Wolverhampton-Manchester United en Millwall-Brighton.