Verzoeningsvergadering gepland bij Groep Mestdagh

0
28

Verzoeningsvergadering gepland bij Groep Mestdagh

De directie van de groep Mestdagh, waar zaterdag gestaakt werd, organiseert maandag een verzoeningsvergadering met de vakbonden. Al sinds het aankondigen van een herstructurering in mei is het onrustig binnen het bedrijf.

Dat heeft de directie van het supermarktbedrijf zondag aangekondigd. Door de hervormingen staan 450 banen op het spel.

Sindsdien ontmoetten de vakbonden en de directie elkaar meermaals. Een ontmoeting die zaterdag na meer dan tien uur van gesprekken kort na middernacht afliep, leverde voor de vakbonden onvoldoende resultaten op. De bonden kondigden aan dat de stakingen volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag worden voortgezet.

De directie heeft zondag een sociaal bemiddelaar aangesteld en die organiseert komende maandag alvast een verzoeningsvergadering. ‘Ons engagement is duidelijk: we willen geen enkele winkel sluiten en zijn niet uit op naakte ontslagen’, zegt topman Guillaume Beuscart. ‘Het is dringend tijd dat we een akkoord vinden, vooral voor een duurzame toekomst voor het bedrijf en het personeel.’