Jelle Geens geeft op in WB triatlon van Salinas na een val

0
20

Jelle Geens geeft op in WB triatlon van Salinas na een val

Jelle Geens heeft zondag de finish niet gehaald in de Wereldbekermanche triatlon van Salinas in Ecuador. Tijdens het fietsen kwam de Antwerpenaar ten val, waarna hij de strijd staakte. Bij de vrouwen eindigde Valérie Barthelemy op de 37e plaats.

Geens eindigde vorige week op de tweede plaats in het Amerikaanse Sarasota en wilde daar maar al te graag een vervolgstuk aan breien. Een Braziliaan tikte de winnaar van de Wereldbekermanche in Antwerpen echter aan tegen het voorwiel bij een inhaalmanoeuvre. “Ik ging zwaar tegen de grond”, reageerde Geens, die de handdoek gooide. “Zo had ik mij het einde van mijn seizoen niet voorgesteld.”

De zege was voor de Spanjaard David Castro Fajardo, die de 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen aflegde in 52:21.

Bij de vrouwen legde Valérie Barthelemy de triatlon af in 1u00:22, ofwel de 37e chrono. Onze landgenote zette haar fiets aan de kant ongeveer als tiende, maar moest tijdens de loopproef de rol lossen en verloor zo meer dan twee minuten op de Oekraïense laureate Yulia Yelistratova (58:19).

Geens en Barthelemy maakten beiden deel uit van The Belgian Hammers, die ons land in augustus op het EK triatlon in Glasgow brons bezorgden op de aflossingsrace.