Stoffel Vandoorne traagste in kwalificatie: “De race zal beter gaan”

0
25

Stoffel Vandoorne traagste in kwalificatie:

Stoffel Vandoorne

Voor McLaren was het opnieuw een teleurstellende kwalificatie. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne geraakten op het Circuit of The Americas niet verder dan een zestiende en twintigste tijd.

"Het was geen geweldige kwalificatie voor ons, we slaagden er aan het einde van Q1 niet in om ons voldoende te verbeteren," blikt Vandoorne terug op zijn kwalificatie. "Vandaag was de eerste droge dag van het raceweekend. Wij hoopten op wat regen en het leek ook alsof die zou komen. Het lijkt voor ons echter nooit op het juiste moment te regenen!"

Volgens Vandoorne ondervindt McLaren ook de nodige problemen op de snelste bandensoort, wat uiteraard niet handig is wanneer je je wil kwalificeren.

"We ondervinden problemen met de ultrasoft-banden. We voelen er ons niet al te comfortabel op en slagen er niet echt in om ze goed te laten werken. We waren sneller op de supersoft-banden. De derde oefensessie was de enige droge sessie en nadat we daarin ons niet goed voelden op de ultrasofts hadden we dat ook tijdens de kwalificatie. Het goede is dat we op zondag waarschijnlijk niet op die band zullen racen."

Wat de race betreft schuift Vandoorne nog enkele plaatsjes vooruit door gridpenalty's die andere rijders krijgen. 

"We zullen tijdens de race ons uiterste best doen, we zijn altijd beter tijdens de race dan tijdens de kwalificatie. Vorig jaar waren we hier redelijk goed tijdens de race en konden we enkele wagens inhalen, we zullen zien hoe het nu loopt."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

  • Gefrustreerde Max Verstappen tegengehouden door kerbstones: “Iedereen gebruikt ze daar”
  • Vettel verwachtte niet zo close bij Hamilton te zijn: "Dit is leuk"
  • “Terugkeer naar de F1 wordt moeilijk voor Stoffel Vandoorne”
  • Vanaf 2019 nog maar drie kleuren F1-banden
  • Teambaas Max Verstappen: “Niet gezegd dat hij meer talent heeft dan Vettel”