Gaël Monfils voelt zich nog steeds niet optimaal maar gaat naar finale in Antwerpen

0
15

Gaël Monfils voelt zich nog steeds niet optimaal maar gaat naar finale in Antwerpen

Ondanks het feit dat hij fysiek niet helemaal in orde is, wist de Fransman Gaël Monfils (ATP 38) zich vrijdag te plaatsen voor de halve finales van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Het zesde reekshoofd won met 7-5 en 6-4 van de Canadees Vasek Pospisil (ATP 79).

Monfils, vorige week nog aan de slag op het Masters 1.000 toernooi in Sjanghai, voelt zich nog steeds niet optimaal. “Het wordt fysiek echt lastig, het ontbeert me aan explosiviteit. Ik heb vijftig procent minder energie vandaag in vergelijking met de eerste ronde (waarin hij Ruben Bemelmans uitschakelde, nvdr.). Ik probeer te teren op mijn service en ervaring en tracht er te staan bij de belangrijke punten.”

Monfils, die donderdag titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitschakelde, ontmoet bij de laatste vier de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 17). “Ik hoop vannacht goed te slapen. Hopelijk sta ik er morgen fysiek beter voor, zodat ik beter kan spelen. Diego speelt erg goed achter de baseline. Begin dit jaar heb ik van hem verloren in Rio de Janeiro (6-3, 6-4, nvdr.). Lessen kan ik niet echt trekken uit die partij, want toen speelden we buiten op gravel. Hier binnen op hardcourt.”