ACV niet onder de indruk van voorstellen, stiptheidsacties douane gaan door

0
13

ACV niet onder de indruk van voorstellen, stiptheidsacties douane gaan door

De douaniers op de luchthaven Brussels Airport hebben sinds 7 uur hun stiptheidsacties hernomen. Vakbondsman Vakbond ACV Openbare Diensten reageert negatief op de het voorstel van minister van Financiën Johan van Overtveldt (N-VA) om op de korte termijn meer mensen aan te werven.

Sinds vrijdagochtend 7 uur doorzoeken de douaniers op Brussels Airport opnieuw minutieus alle bagage van ons land inkomende reizigers. Dat leidt volgens de woordvoerster van de luchthaven tot een file van een halfuur.

Het is al de derde dag op rij dat de douaniers actie voeren om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren. De chaos is vrijdag minder groot dan op de eerste dag van de acties, woensdag, toen de files aangroeiden van een uur ‘s morgens tot twee uur in de loop van de dag.

Over de voorstellen van minister Van Overtveldt om meer mensen aan te werven zegt de vakbondsman Marc Nijs van de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten dat dit zal gebeuren in het kader van de Brexit en dus niets te maken heeft met het personeelstekort op Zaventem. Ook van de voorgestelde ontmoeting met administrateur-generaal van de douane Kristiaan Vanderwaeren begin volgende week verwacht vakbondssecretaris Nijs geen directe oplossing voor het dossier-Zaventem.