Skoda presenterar alla elektriska Vision E

0
54

Skoda har dragit igång med sin elbil programmet med avtäckningen av den Vision E-koncept. De fem-dörrars SUV ger en ledtråd på vad som elektrifierade Skodas skulle kunna se ut, med autonom körning förmåga och en elektrisk räckvidd på 311 km.

Skoda planer på att ha fem helelektriska fordon år 2025. Det kommer också att lägga till super-effektiv, låga utsläpp hybrider till sitt befintliga utbud av bilar och Stadsjeepar. Den första av dessa kommer att vara Utmärkt, med en plug-in-hybrid-drivlina läggs till i sortimentet i början av 2019.

Det finns ingen uppgift om Visionen E någonsin kommer att göra det till produktion, men det ger en intressant inblick i vad som tech kommer att användas i framtiden för elbilar. Visionen E, till exempel, kommer att vara som drivs av litium-jon-batterier, som är ansluten till två elmotorer som kommer att leverera 300PS till alla fyra hjulen. Toppfarten kommer att vara 112mph och Skoda hävdar att de avancerade batteriet kommer att tillåta SUV för att täcka upp till 311 km på en enda laddning.

Skoda anser att cirka 15 procent av alla nya bilar kommer att helt autonomt i till 2030 och Visionen E är utformad för att tillgodose detta, med “nivå 3′ förutsättningar för automatisk kontroll. Detta innebär att det kan köra själv i trafiken, växla in autopiloten på motorvägar, köra långsamma trafiken och även huvudet av att självständigt söka efter en parkeringsplats.

Den första elektrifierade Skoda kommer att nå STORBRITANNIEN i början av 2019, i form av plug-in hybrid Fantastiskt, och det första av fem helelektriska bilar ska vara tillgängliga från och med 2020 och framåt.