Nya SsangYong Rexton bekräftad för 2017

0
67

SsangYong har officiellt presenterat den nya Rexton. Den stora SUV kommer att drivas av ett nytt sortiment av fyrcylindriga bensin-och dieselmotorer utvecklade in-house av SsangYong – och startar från £25,000 när den når STORBRITANNIEN i slutet av 2017.

2017 Rexton SUV kommer att vara bredare och längre än bilen den ersätter och drivs av SsangYong s senaste 2,2-liters dieselmotor, som bör ge tillräckligt med vridmoment för att matcha den utgående bil 3,0 ton dragkapacitet. En turboladdad 2,0-liters GDi bensin motor kommer också att vara tillgängliga, även om det SsangYong har inte släppt några detaljer när det gäller CO2-utsläpp eller bränsleekonomi.

Som innan, den nya Rexton kommer att vara en verklig off-roader, med inkopplingsbar fyrhjulsdrift som standard utrustad. Det kommer också att finnas möjlighet för låg-sortiment redskap för att hantera tuffa förhållanden, såsom våt fält, leriga gården spår och snö.

Att döma av bilden nedan, den stuga kommer att få en betydande steg upp i kvalitet, med mer mjuk plast och möjlighet att quiltad läder trim. Instrumentbrädan domineras av ett helt nytt infotainmentsystem med en 9.2-tums HD-skärm. Det är oklart om detta kommer att vara bland de standard kit, men HD-skärmen ger tillgång till navigering, DAB-ljud, mobil wi-fi och smartphone-anslutning via Bluetooth.

New Rexton - Main Dash

SsangYong har lovat att förbättra säkerheten inom styrelsen, med autonoma bromsning, blind spot detection och ett intuitivt traffic alert system som kommer att meddela föraren av den mötande trafik när man backar ut från en parkering bay eller uppfart.

Det finns inga ord om prissättning, men räknar med att de nya Rexton att kommandot en liten ökning på den aktuella bilen är £23,000 bas pris. Det kommer också att vara som omfattas av ett fem års garanti med obegränsad körsträcka för personligt eller affärsmässigt bruk.

Den nya Rexton kommer att få sina officiella lanserades på Seoul Motor Show den 30 Mars och nå STORBRITANNIEN i December. Alla bilder som tyder på att produktionen bilen kommer att vara nästan identisk till LIV-2 koncept som gjorde sin debut på Paris Motor Show 2016.

Ta en närmare titt på alla nya SsangYong Rexton med vår Paris Motor Show promenad runt nedan. Bara klicka på videon för att komma igång.