Honest John ‘ s Bilismen Ångest Kolumn 03-06-2017 Del 2

0
53

Klicka på tillbaka till Honest John ‘ s Bilismen Plågor 03-06-2017 Del 1

 

Unwired

Jag köpte en helt ny Range Rover Evoque Självbiografi i juli förra året. Från ny den har haft problem med batteriet körs ner och förlora saker som automatiska strålkastare funktion. Det har varit tillbaka till garaget, jag köpte den från fem gånger, två gånger på en låg lastare och jag har fått höra att de kunde hitta något fel med batteriet. För tre veckor sedan jag återvände från en fjorton dagars semester för att hitta det platt igen. Jag heter Land Rover Återhämtningen och den service man hittat felet, batteriet nötter skrivits ner över ledningar orsakar batteriet rinna av. Han sade, och mitt garage har också erkänt, att det är en fabrik fel. Bilen har nu varit med garage i tre veckor och de säger att de väntar på delar som ska göras. De citerar ytterligare tre veckor innan det är klart. Jag har bett om ett ersättande fordon som de inte har hittat felet under den fem gånger det har varit tillbaka till dem när batteriet var platt. Tror du att jag har skäl till att be om en ny bil? Jag har förlorat förtroendet i bilen och faktiskt i garaget service-team och är inte säker på vad annanstans på bilen kunde ha varit skadad. Jag betalade kontant £53,000 för fordonet och det har bara gjort sex tusen miles och har varit tillbaka i garaget och stänger av vägen i flera veckor. Jag skulle välkomna lite råd om detta, tack så även om garaget har inte avslog min begäran om att byta bil de talar om att ge mig “sötningsmedel” istället.

LP, via e-post

Jag tror att du har ganska bra fall för att förkasta bilen på grund av att det inte var byggt på rätt sätt i första hand. Det gäller prejudikat är Clegg v Olle Andersson, House of Lords, 2003. Se: /faq/konsumenternas-rättigheter/

 

Obesvarade frågor

Jag har nyligen haft en mailkonversation med en stor bil stormarknad som inte var mycket tillfredsställande. När jag frågade om däckens skick jag var informerad “däcken är över den lagliga gränsen.” När jag frågade om den historia som det var servad på 62 000 kr mil men nu hade hela 73 000 km på klockan och hade kamaxel drivremmen hade ersatts jag fick inget svar. Hur värderar ni den Alfa TCT 6-växlad automatisk låda som jag hittar en sex-växlad manuell försök med att driva?

JHG, via e-post

De flesta stora bil supermarket lager är ex-flottan och kommer att ha genomgått minsta möjliga underhåll (om det) medan den flotta. Det är därför de bilar som är billigare än från franchise återförsäljare. Jag har bara kört den TCT en gång i en Giulietta. Det är torr koppling, inte våt koppling. Inga klagomål inkommit ännu. Denna väg test ger dig en förklaring till det: /road-tester/alfa-romeo/alfa-romeo-giulietta-tct-2012-road-test/

 

Toyota RAV4 Hybrid 2016 F34 (1)  

RAV gränser

Jag funderar på att köpa en Toyota RAV-4, Bensin eller Hybrid. Jag hoppas kunna hålla detta under ett antal år. Finns det några saker som jag bör vara medveten om innan valet, eller kan du föreslå några alternativ?

DS, via e-post

Detta är carbycar inlägg med allt vi har på det: /carbycar/toyota/rav4-2013/ hybrid som känns bäst, särskilt med fyra-wheel drive (även om det också finns med två wheel drive). Alternativet är 2,0 jag Valvematic Multidrive S CVT automatic, men det är inte så bränslesnåla.

  

Radio tystnad

Jag undrar om du kan ge mig råd om vad jag kan förvänta oss eller kräva ersättning för min nya VW bil som inte har en fullt fungerande radio system. Jag köpte en helt ny VW Golf Match från en VW-återförsäljare och samlat in den på 30: e December 2016. Jag märkte i mitten av februari 2017 att radio system, känd som ” Infotainment-Systemet, skulle inte slå på eller stänga av ibland. Jag dök in i min närmaste VW-återförsäljare som känner mig som den här är inte min första VW och de hade en hastig blick, och föreslog att jag skulle boka den bil för en dag. Den 28 februari fick jag veta efter en dag på kundtjänst, det fanns inget de kunde göra som de inte har utrustning för att ta itu med detta fel. Jag blev mycket upprörd och ringde VW huvudkontor i GB och pratade med någon i kundtjänst. Det var då tydligt att detta var ett känt problem, men för närvarande var det så, att ingen bot. VW-kund service advisor har på min begäran ringde mig med uppdateringar igen och den här veckan fick jag höra att det finns ingen mjukvara att uppdatera program för att åtgärda problemet. Jag känner mig mycket bedrövad när jag väntade tills jag kunde köpa den här bilen och man förväntar sig en ny bil till jobbet som tillverkaren anger i sin litteratur och säljargument. Har de nämnt ersättning, och jag undrar vad jag kan förvänta sig eller begära. Jag har redan fått 2 år underhåll, 1 år av uppdelning täcka och 3 år GAP försäkring. Har någon annan lagt din uppmärksamhet? Om så är fallet, vad har du rådde dem att göra?

FP, via e-post

Jag har lagt till Golf VII fel inlägg här: /carbycar/volkswagen/golf-vii-2013/?avsnitt=bra/ Men jag har bara en tidigare rapport av fel på 25-10-2015. Detta tyder på att det inte är ett generellt fel och att det kan åtgärdas genom att förse återförsäljaren byter ut MMI-systemet i din bil. Om han vägrar, för att sedan begära att han ersätter hela bilen, som är din lagliga rätt: /faq/konsumenternas-rättigheter/

 

Honda Civic 1.8i ES 2012 Side (1)

Liter-allierad tom

Jag har köpt en ny Honda Civic 1.4 iVTEC Komfort i augusti 2016. Jag har gjort 13,780 km sedan dess, och kör i Eco-läge. Tidigare denna vecka, orange olja varningslampa kom på när jag var på en 200km resa. Jag hällde i en liter olja vid nästa tjänster, som mätstickan visade ingen olja. Den återförsäljare som jag köpte bilen sade att han inte hade stött på detta innan, men känner att det kanske helt enkelt beror på en ganska hög körsträcka i kombination med att en ny motor. De gjorde en ytlig visuell kontroll för en läcka och inte kan se något, kontrolleras de nuvarande olje-nivå, och har bett mig att göra 1000 km, vid vilken tidpunkt de kommer att kontrollera nivån igen. Skulle du tror att anledningen till att de har gett mig är rätt? Jag har inte märkt någon oljefläck på den enhet där jag parkerar.

AW, Cork

Jag tror inte det är något att oroa sig över. Du har gjort ca 8 600 mil på en liter olja i en ny motor. Det är inte ovanligt att ha för att lägga till en liter innan den första oljan service, som jag rekommenderar på över 16 000 kilometer i alla fall. Jag har aldrig hört talas om den 1,4 iVTEC är en olja användaren. Vi har faktiskt en 1,5 iVTEC derivatan i en Jazz som har gjort och 120 000 kilometer utan problem, men det blir en olja service varje 10 000 kilometer.

 

Skoda Octavia 2017 18 Inch Wheel (1)  

Uthyraren onda?

Skulle vara mycket tacksam för din åsikt. Simpsons Skoda Preston har erbjudit mig (och andra via Facebook) en 24/36 månaders hyra av en ny Octavia VRS diesel, £990 ner och 23 betalningar på £245. Eller £990 ner och 35 betalningar av samma (baserat på 10.000 mil per år). Jag tycker fortfarande att detta är en stor del (bortsett från 244 kilometer för att samla in det). Jag kan inte få mitt huvud runt om en PCP skulle vara mer förnuftiga än att köpa en 2-årig version av samma bil?
Jag skulle verkligen uppskatta din åsikt

PC, via e-post

Först är det den nya 2017 september Octavia med de fyra nya ljus framsidan? (Se: /road-tester/audi/skoda-octavia-2017-utbud-road-test/). Om den inte är det så är det inte annorlunda från 2 år gamla. Detta är ett leasingavtal, inte ett hyrköp och inte en PCP. Du måste vara säker på vad engagemang är i fall dina omständigheter förändras. Du tittar på ca £15k – £17k för en 2015: /används-priser/Skoda/Octavia/2015/?q=vRS/ Din hyra ut kostnaden över 2 år är £6,870 och över 3 år £9,810. Om du köper en 2 år gammal och hålla den 2 – 3 år behöver du en kamrem, etc. på ca £600; kanske ett EGR och ett dieselpartikelfilter (DPF) på ca £2,000. (Har du inte dessa kostnader med en VRS 2.0 TSI. Jag hoppas det hjälpte dig att lösa det.

  

Backas in i ett hörn

Någon som återförts till min parkerade bil medan jag var i en mataffär. Det är en stor buckla på den främre förarna sida, skrapade legering och slet däck. Min vän som såg detta gav jakten, men kunde inte fånga den bil som rusade iväg. Han bara lyckats få en partiell registreringsskylt Han tycker att det var en Citroen, guld färg. Om möjligt, skulle du kunna ge råd till något jag kan göra?

KI, Leicester

Om det fångades på snabbköpet CCTV-det finns inget du kan göra. Om du kan få bilder av händelsen från snabbköpet, inklusive registrering, sedan gå till polisen. Om de säger att det är bara ett tvistemål, för att sedan få den registrerad djurhållare detaljer från DVLA och använda https://www.gov.uk/make-court-claim-for-money/overview/ för att stämma löpare.

 

Volvo V60 D4SE 3 Side

Da do RON RON

Jag har en Volvo V60 SE Lux T4 automatisk, registrerade under 2011. Det har gjort ca 40 000 km. Jag gör ca 6000 mil om året nu. Om jag förstår handbok rekommenderar att du använder 95RON bensin inte 98RON. Du kommenterar ofta att det är bättre för bilar än 95RON. Jag föra detaljerade register över min bränsleförbrukning och under de senaste 12 månaderna har varit med BP istället för stormarknad bränsle och har använt ca 100 liter mindre än året innan. Detta mer än väl kompenserar för den extra kostnaden för BP bränsle. Att läsa dina kommentarer på den webbplats som du säger att det inte finns någon fördel i att använda BP jämfört med stormarknaden bränsle. Känner du till några andra faktorer som skulle kunna förklara den minskade bränsleförbrukningen? Jag tror inte att det har varit mycket förändringar i mitt resor under de senaste två åren. I huvudsak kör runt i stan och en och annan längre resor (dvs 50 km eller så) och ett par veckors semester köra runt STORBRITANNIEN. Dina kommentarer skulle uppskattas

AH, via e-post

Du är misquoting mig eftersom att jag aldrig, någonsin skrev “det är ingen fördel i att använda BP jämfört med stormarknaden bränsle.” På lanseringen av Volvos nya intervallet 2,0-liters diesel motorer talade jag till ingenjör med ansvar och han berättade för mig att alla Volvos motorer är kalibrerad och optimerad på Super, så oavsett vad du har läst är sannolikt skriven av marknadsföring eller reklam copywriters med sina egna agendor. Jag har konsekvent rekommenderas att först Texaco Cleansystem 3 98Ron på 1980-talet, då BP Ultimate under 1990-talet, då Skal Optimax och sedan Shell V-Power (nu V-Power Nitro Plus). Jag har aldrig någonsin avvikit från dessa rekommendationer. Bortsett från motorn rengörande egenskaper, högre Cetane och högre Ron av Superfuels ger mer vridmoment vid låga varvtal så att tidigare upshifts så mindre varvtal används och bränsleekonomi är bättre. Naturligtvis kommer det inte att vara om du inte använder nytta och uppväxling tidigare.

 

Bunkring runt

Efter 30 år av bilismen, jag fick äntligen tag i min barndoms dröm bil, inte riktigt samma modell som på sextiotalet, men fortfarande en Jaguar XF diesel var en stor off the bucket list. Det är en glädje att köra, så roligt och, för mig, en fantastisk bit av maskiner i alla aspekter. Då föreställa er min nöd när det i en fullständig dumhuvud läge jag råkade sätta £8 till ett värde av blyfri bensin i tanken. Omedelbart (nästan) inser mitt misstag jag fyllde tanken med diesel och åkte den korta sträckan hem och rusa till Google. Panik som i och med att utsikterna för att tömma tankar och, på en del inlägg på Internet, nya bränslepumpar eller värre. Tack och lov att din hemsida gav goda råd, ge råd som jag har litat på att behöva läsa råd till andra som under åren (ibland suckande självbelåtet och muttrade – de gjorde vad?). Så jag följde det. Toppade upp den tanken när det gick ner en fjärdedel. Höll upp detta för en månad. Inga problem. Ingen som helst. Så tack, tack så mycket för att vara en oas av mussla och goda råd och förmodligen räddat mig flera hundra pund på köpet.

MSW, via e-post

Skönt! Glad att det fungerade för dig. Så länge det finns en kvardröjande lukten av bensin från tanken filler, hålla taklagsfest upp det och kör inte tanken låg.

 

VW Scir III Side 700

Bildligt talat

Det kan eller kan inte vara av intresse för din krönika varje vecka, men jag bifogar nedan en komplett historia av MPG resultat av min “usling Dieselgate” VW 2.0 GTD 170HK Scirocco från den dag jag köpte den ny på 20 December 2009. Bränsle belopp registreras för att fylla upp för att fylla upp med någon form av försök att spela in körförhållanden såsom: Motorväg Medium eller Långsam Hastighet, Cross Country, udda kort resa eller en trafikstockning. Efter din välkomna råd tidigare år har jag, där jag kan alltid använda Skalet bränsle för att dra nytta av deras bränsle som motorn rengöring tillsatser. Texaco bensinstationer inte finns i mitt område och därför använder jag ofta Esso diesel istället. I genomsnitt fann jag att Esso diesel är mer ekonomiskt än Skalet. Den första, och längsta uppsättning av data, från inköp tills NOx-utsläpp fixa i December förra året, visar ganska fint trendlinjen för långsamt bättre MPG över tiden som motorn körs i. Efter uppgraderingen av VW EuroCanterbury (ett mycket bra företag) har jag funnit att motorn nu går något bullrigare, känns mer “revvy” och med 6: e växel nu känner som den gamla 5: e. Förmodligen med bränsle-blandningen är försvagat som jag fann att i genomsnitt, men med reducerad data, jag är nå nästan en mil på en liter mer (51.8 mpg). Med nedläggningen av Dieslar nära förestående, jag kommer att vara ledsen att se detta särskilt fordon gå för det har lätt varit den bästa, och faktiskt de flesta snygg bil jag någonsin ägt.

EB, Waterlooville

Många tack för det. Mycket användbar information och glädjande att få lite positiv feedback bland alla stön. Din e-post är alldeles för lång för The Telegraph men kan köra här.

 

SEAT Ateca Orange Side Street  

Några frivilliga?

Jag funderar på att köpa en ny STOL Ateca. Är Ateca baserad på VW Tiguan/Audi Q3, och bör jag överväga att antingen VW eller Audi ovanför SÄTET? Jag har £25,000 och vill 1.4 bensinmotor. Dina råd skulle vara mycket uppskattat om vilken bil som är bäst lämpad som min fru har Reumatoid Artrit och finner det svårt att komma i och ur vår Toyota Avensis. Vilken storlek hjul är den bästa på dessa fordon för komfort? Jag skulle överväga att köpa second hand om du råda VW eller Audi.

NS, via e-post

Flera av våra läsare tittade upp Ateca än någon annan bil, vilket gör det “Car of the Year”. Det är byggt i tjeckien av Skoda på vags MQB hjälpramar (inte ovanligt, Audi Q3 är tillverkad i Spanien av PLATS). Det är bra. Nya Skoda Kodiaq är en förlängd version. Den kommande Skoda Karoq är mycket liknande med fördel av flyttbara bakre sätena. Hanterar mycket bra. Det är upp mot billigare och 4WD Suzuki Vitara 1,4 T Boosterjet, Peugeot 2009 1.2 Puretech och Peugeot 3008 1.2 Puretech. Alla som omfattas i /carnycar med länkar till väg tester.

 

Dra ström

Min 2007 XC90 har gett en hel del problem med sin växellåda och drivlina. Inte XC70 använda samma drivlina komponenter? Jag har varit mycket lojala mot Volvo, men denna XC90 testar mig. Skulle en Audi Allroad vara ett bättre alternativ? FYI, jag måste dra om en ton två gånger i veckan och göra några leriga spår och fält, därav fyra wheel drive. Era synpunkter skulle vara mycket uppskattade.

JH, via e-post

Ja, Volvo har samma fyra wheel drive drivlina komponenter. Samma automatiska växellådor. Samma motorer. En Audi Allroad med 3.0V6 TDI är bättre, men gå för de minsta hjul med den djupaste profil däck.

 

Ford S-Max 2010 Easyfuel 700  

Ekonomiskt, med sanningen

Jag äger för närvarande en 2-liters “Ecoboost’ Ford S-Max Powershift. För sex år sedan, en 200hk bensin motorn i ett fordon som detta ansågs vara en ganska ovanliga beslutet att köpa men med den nuvarande avsmak för diesel, med facit i hand verkar det som att det var en ganska klok köpa. Det är en stor bil och den enda nackdelen vi har hittat är att det är inte riktigt så ekonomisk som vi skulle vilja. Dock finns en överhängande flytta ut från stan, vår körning mönster kommer att vara ganska olika, vi har alltid gjort längre går på helgerna, men kommer inte längre att göra kort urban resor i mellan. Med dessa faktorer i åtanke och en växande familj, vi har bestämt mig för att byta till en diesel-motorer Volvo XC90 II. Jag anser att jag har ganska god kunskap om komplexiteten i den senaste generationen dieselmotorer och deras kontroll av utsläpp filter men det är så obevekligt negativ press om diesel i samma stund som jag börjar tvivla på om jag har gjort rätt val. Vad tror du? Gör diesel har fortfarande en plats för användare som oss?

WR, via e-post

Du får inte förbjudas från stadskärnor med en EU6 diesel. Men besväret och kostnaden är betydande. AdBlue för att lägga till regelbundet, då möjligheten av AdBlue värmare, DPF och EGR fel om inte på en gång, i framtiden. Det är de skäl jag skulle vara försiktig med diesel. Inte så ekonomiskt när du har att spendera £2,000 – £4,000 ersätta utsläpp utrustning efter 3 – 4 år.

 

Kolv-hatar

Jag köpte min Nissan Juke 1.2 DIG-T från en Nissan-återförsäljare om 22-12-2016. Även om en begagnad bil, det har tillverkar garanti fram till Mars 2018. Vi var ringde i februari och berättade att bilen hade en återkallelse som fel kolvar och satt vid tiden för tillverkning. När vi fick bilen tillbaka motorn var skramlande och fläkt hela tiden. Bilen kändes hoppigt, förlorar även olja. Vi kontaktade garaget. De tog bilen i 2 dagar och sa “det är bra, hålla ett öga på olja.” Bilen var fortfarande den samma och höll på att förlora olja. Vi tog det tillbaka de bokade oss för 2 veckor tid att säga att det behövs nya kolvar och vill veta mer när de tog isär motorn och om fler skador hade gjorts skulle de ersätta med en ny motor. Teknikern har nu sagt att, “ja, du behöver en ny motor och kommer att begära en från Nissan.” Vi var ringde idag och berättade Nissan har sagt nej till vårt Nissan garage för en ny motor, men de kan sätta nya kolvar. Vi har sedan fick reda på att cam kedja och vevaxeln hade bytts ut innan vi köpte bilen. Vi fick inte veta om detta och hade ingen historia av detta. Vi känner helt sviken av hela denna upplevelse och inte vill ha bilen tillbaka om en ny motor som har placerats i. Kan vi fortsätta med detta och hur? Eller att få tillbaka våra pengar? (Vi har några finans på bilen.)

CO, via e-post

Det beror helt på vem du har köpt bilen från och som arbetar på det nu. Om du köpte den från Nissan återförsäljare som arbetar på det så kan du helt enkelt förkasta det. Lag här: /faq/konsumenternas-rättigheter/ Om du köpte den från en annan återförsäljare, så att du har brutit kedjan av ansvar och du kanske har svårt att avvisa det som återförsäljare.

Klicka på tillbaka till Honest John ‘ s Bilismen Plågor 03-06-2017 Del 1