Honest John ‘ s Bilismen Ångest Kolumn 03-06-2017 Del 1

0
59

Denna vecka motor notings innebär bränsle för tanke, en ryckig Juke, en tveksam BMW, tappade toppar, fördröjningstaktik och en otillgänglig Audi.

Som vanligt, e-post till en Ärlig John ska skickas till: letters@honestjohn.co.uk Vänligen försök hålla dem så korta som möjligt.

 

Estately finslipat

Jag är säker på att du får den här frågan regelbundet. Jag funderar på att köpa en Mercedes C-Klass fastigheter (ny eller nästan ny). Jag normalt skulle gå på diesel, men ska jag nu gå för bensin? Problemet är nästan nya är bara inte tillgänglig.

PC, via e-post

Val av två dieselmotorer. En ganska avancerad 1.6 Renault motor delat med Megane, Kadjar, Qashqai, X-Trail, Astra, Zafira och Insignier. Eller Mercedes egna gamla 2.1, nu gradvis på att ersättas av Mercedes egna nya 2,0-liters diesel. På grund av höjden på 1,6 motor, ljuddämpare kan monteras över det i C-Klass så det är ganska högljudd. Alla motorer är EU6, så ingen oro där du kan köra bilarna. Men om du bara gå korta sträckor kommer du köra slut på DPF problem. Det är en allmän brist på nästan nytt till 5 år gamla bensin-motorer bilar eftersom efterfrågan under de senaste 5 åren har varit starkast för dieslar. Nu är situationen omvänd, priserna för bensin-motorer bilar ökar och priserna på dieselmotorer är fallande.

 

Nissan Juke 2 Wheels Retouched  

Dålig juke

Jag köpte en Nissan Juke Automatisk för min fru i oktober 2012. Sedan dess har bilen varit fullt servad och klockade upp på 12.500 km. Under de senaste veckorna har min fru hade misstänkt att det kan finnas ett problem med bilen som några konstiga ljud hördes från motorn. Ganska snabbt fick vi ett meddelande från Nissan återförsäljare som tyder på bilen tas in för en “hälsokontroll”. Efter detta var vi rekommenderar att bilen krävs en ny automatisk växellåda kostar £5,000. Efter vår att ta upp frågan med Nissan kundservice, att deras krediter som de har nu ersatt växellåda, gratis. Vad skulle du föreslå att vi gör det nu så det är ingen garanti på reservdelar och bilen kan vara värt att kanske £7,000 för närvarande? En annan liknande fråga skulle göra bilen värdelösa samtidigt som bilen i övrigt är i bra skick. Ska vi skära eller förluster, sälja och byta nu eller ta chansen?

GT, Swindon

Förnuftigt tänkande. Bli av med den samtidigt som den ska är bra och påpeka att en tilltänkt köpare (eller webuyanycar eller wewantanycar) att den har utrustats med en ny CVT-växellåda.

  

I diesel exponering

Min BMW 218i nyligen börjat rysning och hackar dåligt med en drivlina varning till dash. Den diagnostiska laddare på min lokala BMW-återförsäljare hittat fel att vara på grund av att diesel kan förorena bränslet blandningen. En full tank tömning, renspolning av bränsle och bränsle påfyllning kostar £375. Jag har haft bilen från nya och tanka ned den med jämna Shell bensin på min lokala station så jag vet har det aldrig varit fel bränsle. Jag anmälde saken till Shell Kundtjänst i Manchester som genomförde en undersökning med Shell-station baserad på uppgifter jag lämnat på att underblåsa datum, pump nummer, etc. Resultatet var att inga bevis på diesel förorena bensin kunde hittas och inga liknande klagomål hade inkommit. Tyvärr är detta inte täcks av min bilförsäkring. Jag är med förlust för att förstå hur detta hände och undrar om du kan erbjuda något råd?

CB, via e-post

Har du alla dina bränsle kvitton? (Jag håller alla mina.) De ska berätta för dig om du råkar sätta lite diesel i bilen.

 

Ren Meg CC 2010 Top 700 (1)

Bil Meganics

Vi funderar på handel i vår 10 år gamla och mycket pålitlig Renault Megane, diesel 1.5 cabriolet. Vi skulle vilja ha en annan variant som vi är ute och reser över hela Spanien till Frankrike nästa månad, men vi skulle uppskatta ditt råd. Vi har en budget på ca £8,000 och även om vi skulle älska en automatisk diesel Audi, Mercedes eller BMW eller något av denna kaliber, vi är oroliga för att med alla anti diesel retorik vi skulle inte vara på grund av regeringens riktlinjer, och kan bestraffas i den nära framtiden. Vi är båda pensionerade och därmed kostnaden för långväga resor är viktiga för oss men vi är osäkra på det mest rationella sättet att gå vidare. Är bensin svaret? Också är det någon särskild variant (och det måste verkligen ha 2 små baksätet) som du skulle kunna rekommendera för ekonomi, komfort och prestanda.

NC, via e-post

Ja. Diesel är ett tveeggat svärd. Gamla utan den senaste utsläpp kit ansikte vara förbjudna eller straffas för att ange städer. Nya för att EU6 (som ligger utanför din budget i alla fall) har komplex för utsläppsminskning system som är dyra att underhålla och har en begränsad livslängd. Så du måste gå bensin. En nyare Megane med en bensinmotor eller kanske en FIAT 500C TwinAir. Du kan ha tillräckligt för en begagnad Citroen C1 1.2 Airscape eller en Renault Twingo Färg Köra (båda har full längd mjuka mattan skulle behöva bytas). Äldre val inkluderar Golf cabriolet, Audi A3 cabriolet, BMW 1-Serie cabriolet.

 

Att veta var man ska börja

Jag fick nyligen min första bil med auto start/stopp-och jag är inte säker på hur man bäst använder det. Det oroar mig att bilen stannar på posten till en cirkulationsplats eller vägkorsning när jag verkligen behöver omedelbar effekt för att glida in i varje utrymme, okej motorn startar så fort jag tar min fot från bromspedalen men oundvikligt att det måste vara en viss fördröjning innan det är full kraft som finns. Bilen är en Skoda med DSG-låda, jag är van att köra DSG-lådor och har vant instant power – vänster fot på bromsen, höger fot på gaspedalen så snart som det finns ett utrymme för att ange en väg eller en cirkulationsplats båda fötterna rör sig i enighet och kraft är omedelbar. Jag får känslan av att makten är inte så snabbt som finns med stopp/start – vilket jag antar är oundvikligt eftersom startmotorn har för att starta bilen innan strömmen kan tillämpas. Så jag har börjat byta stopp/start-off när du närmar dig korsningar eller cirkulationsplatser. Är det bara jag eller gör andra människor att göra samma sak? Också gör det inte skada motorn att vara ständigt slås av och på – bara inte verkar rätt till någon med 50+ år för att köra, eller jag kan vara en gammal codger. Och går det verkligen att spara mycket bränsle i vanliga dag-till-dag kör?

RT, via e-post

VAG bilar har en separat delay på toppen av stopp-start. Bromspedalen switch kan vara långsamma att skicka sin signal till styrenheten att bromsen har släppts och stoppar ECU tillämpa makt. Inte alltid sker. Har inte sett någon statistik på människor som dödades som ett resultat. Ett bra stopp stat-systemet fungerar bara när batteriet är frisk och när motorn/turbo är inte för varmt.

 

Audi A5 Coupe F34  

Förskottsbetalning panorerade

Den 15 April en Audi dealern överens om att sälja mig en Audi A5 Coupe i inbyte för min Audi A4 för £30,000. Jag betalade en deposition på £2.000 och skrivit under kontraktet för mig att hämta bilen på torsdag den 27: e April. Enligt villkoren i avtalet balansen av £28,000 tvungen att vara i deras konto 48 timmar innan samling. Därför jag har flyttat över detta belopp till ditt konto på tisdag den 25: e April. På torsdag den 27: e fick jag veta att jag inte kunde hämta bilen tills lördag 29 eftersom bilen var fortfarande med sina återförsäljare i York. Detta var inte perfekt eftersom jag inte bor i givarens placering. Vid 6-tiden på fredagen den 28: e blev jag kontaktad av Audi-återförsäljare för att få veta att jag inte kunde hämta bilen nästa dag eftersom det inte existerar. Chefen berättade för mig att chassinummer för att bilen är på en vit diesel A5 Coupé. Mina krav är för en bensinmotor och inte vit eller röd. Jag är nu i den föga avundsvärda positionen att ingen bil och inga pengar. De har försäkrat mig om att £30.000 kommer att vara på mitt konto på onsdagen den 3: e Maj, vilket innebär att de kommer att ha fått mina pengar för över en vecka. Jag är mycket upprörd över vad som har hänt. Jag har köpt många bilar tidigare och aldrig upplevt något liknande. Säkert Audi-återförsäljare skulle ha kontrollerat bilen fanns innan de tog min insättning. Jag skulle vara intresserad av att få dina tankar?

JH, via e-post

Konstigt, du har samma namn som den tidigare VD för Audi GB. Detta Audi-återförsäljaren har betett sig skamligt och om jag var du skulle jag kräva av dem kostnaden för att hyra en Audi A5 för den vecka de har berövat dig någon bil alls. Om de vägrar, ta ärendet till Små Fordringar. Om, i motsats till vad du skrev som var “nu är jag i den föga avundsvärda positionen att ingen bil och inga pengar” du har fortfarande din A4 så det är egentligen inte mycket du kan göra, eftersom ränta på £30 000 för en vecka är endast knappar.

 

Grymma upptäckt

Min son har en Land Rover Discovery diesel motor som hade ett katastrofalt misslyckande medan cruising på motorvägen och kräver en ny motor. Detta var verkligen en oroande upplevelse som hela familjen, inklusive barn, som var ombord i mitten av natten. Ingen riktig information kommande från Land Rover och bilen är bara två och ett halvt år gammal. Kan du berätta någon historia av misslyckanden med detta fordon sortiment?

TE, via e-post

Se: /carbycar/land-rover/discovery-4-2009/?avsnitt=bra/ en Annan rapporterades i början av denna månad, men det kan vara samma.

 

Lexus CT200h 2014 Facelift F34

Fiske för att fånga

För ett år sedan köpte jag min första hybridbil: en Lexus CT200h automatisk och har haft körupplevelse, inte minst den minskade bensinkostnader från den genomsnittliga konsumtionen av 57mpg med till stor del lokala stadskörning. Noll vägskatt är en betydande faktor för, även om det finns rapporter från gång till gång som denna kan inte sista. Det måste vara en nackdel från detta utmärkta läge, så skriver jag för att utnyttja din kunskap om arbetet och högsta tillförlitlighet av en hybrid engine. Min erfarenhet har varit att på platt mark när motorn har värmts upp, bilen kommer att köra nästan helt på sina batterier på en jämn hastighet på högst 30 miles / tim – förmodligen av design – och detta föranleder mig att fråga hur batterier kan bibehålla sin effektivitet under en lång resa med en till synes så lite input genom laddning. Till exempel, som ett extremt exempel på en lång resa i slow lane av en motorväg vid en hastighetsbegränsning på 30 miles / tim, som en gång hade motorn värmas upp, bensinmotor skulle ha väldigt lite att göra, och jag är intresserad av hur länge batterierna kan klara med allt arbete att göra och lite hjälp genom extra laddning. Förmodligen i denna situation, skulle bilen behöva förlita sig slutligen på bensin motor. Man undrar också hur tålig batterierna skulle vara i en sådan situation, och vad som skulle vara kostnaden för sin ersättare om detta skulle bli nödvändigt. Jag är säker på att jag inte är den enda hybrid förare som skulle dra nytta av allt du kan förklara.

WH, Cheadle Hulme

Batteriet är laddat ur utvecklingsstörning samt från motorn. Du kan se detta på bilden i display på instrumentbrädan. Toyota är att få rapporter om Previas (med samma drivlina) knackar upp med 400 000 – 500 000 kronor km som används som taxi med mycket lite extra arbete. (Det är därför du ser så många Prius och Auris STs används som taxi.) De har en enkel, låg stress, drivlina, färre rörliga delar än en konventionell drivlina, epicyclic redskap. En sak som kan så småningom misslyckas är waterpump, och det är begravd så djupt i timing kedja fall att det är dyrt att ersätta.

 

Förval process

Jag tittar på en ny Skoda Octavia 1.4 TSI 150 SEL. Det är en DSG automatisk 7-stegad version som skulle passa mig i min gamla ålder. Har du hört om några problem med detta speciellt överföring?

PR, Eastbourne

Bra bil. Men 7-växlad torr koppling DSG har haft massiva problem och, om jag nu får färre klagomål, jag kan fortfarande inte rekommendera det. Ge mig en riktig 6-speed torque converter auto vilken dag som helst. Alla de senaste Octavias testas här: /road-tester/audi/skoda-octavia-2017-utbud-road-test/ SEAT Leon är samma sak, men snyggare och lite dyrare: /road-tester/seat/seat-leon-14-ecotsi-150-2017-väg-test/ och /road-tester/seat/seat-leon-20tdi-150-st-2017-road-test/

 

Mazda CX5 3 Side

Hästar makt

Jag funderar på att köpa en bil för mitt jobb som en häst veterinär. Jag kommer sannolikt att göra med 40 000 mil om året så det måste vara tillförlitlig och relativt bra att köra. Ekonomiskt, stor känga och 4×4 skulle också vara rutor att kryssa! Budget runt £15k, ingen preferens om automatisk v/s manuell. Undrade om en hybrid som en Mitsubishi Outlander skulle vara värt att överväga? Alla råd skulle vara enormt uppskattat. Tidigare körde jag en helt ny X-Trail som ägs av före detta arbetsgivare, vilket var väldigt trevligt, men lite utanför min budget.

CH, Gillingham, Kent

Jag tror inte att du kommer få en Outlander PHEV för £15k: /används-priser/Mitsubishi/Impreza/?q=PHEV/ Och ändå sin fördel beror på att det är inkopplad som inte passar plötslig call-outs. En 60mpg Honda HR-V är ute ur bilden på pengar grunder: /används-priser/Honda/HR-V/?q=i-DTEC/ Qashqais är inte särskilt tillförlitliga. En Mazda CX-5 2.2 Skyactiv diesel är en möjlighet: /används-priser/Mazda/CX-5/?q=2.2/ En något äldre Honda CR-V 2.2 iDTEC är också en del i helheten: /används-priser/Honda/CR-V/?q=2.2+i-DTEC+Manual/

 

Re-medlemsavgifter

Grattis på din utmärkta sida och fortsätt med det stora arbetet. Jag tänkte att jag skulle skriva i hopp om att du kan lyfta fram de fallgropar som gör att vissa typer av strategier för att automatisk förnyelse. Idag fick jag min årliga automatisk förnyelse för min RAC uppdelning täcka. När jag öppnade det blev jag chockad över att se min grundläggande skydd premium noterades till £72.99, £15 som var för admin och uppläggningsavgift. Om kontroll av RAC: s hemsida noterade jag att kostnaden av samma grundläggande skydd om det är £34.99, vilket är mindre än halva priset av min automatisk förnyelse offert. Jag medger att detta är ett rabatterat pris, men det normala priset för denna försäkring är endast £39.99, fortfarande en stor skillnad i mitt citat av £72.99. Efter en lång väntan ringer NÄMNDERNAS ledamöter serviceteam jag blev tillsagd att denna £72.99 citat var verkligen rätt och det är hög eftersom det är genererade av en dator. Så det är där £15 admin avgift går antar jag, datorer uppenbarligen inte arbetar för ingenting, men medlemmarna tjänster fortfarande misslyckats med att förklara varför jag, som trogen kund förväntas att betala £23 mer än någon annan. Det är inte som att jag har upprepade kallade dem för haverier, jag tror att jag har haft på samtal i 10 år för några nycklar inlåst i en bil. Jag antar att du skulle veta att dessa inte automatisk förnyelse knep, men jag känner att de har missbrukat mitt förtroende som medlem i 13 år och skulle vilja varna andra av dessa metoder. Kanske du kan rekommendera till dina läsare att de för in sina automatiska förnyelser av RAC, Som en ivrig läsare av din jag brukar inte se bokstäverna för att du på detta ämne. Onödigt att säga, att jag inte kan göra affärer med ett företag med sådana tvivelaktiga metoder att ekonomiskt missbruk lojala kunder och avbröt mitt förnyelse.

IB, via e-post

Detta är helt normalt från någon outfit som finansieras av privata investerare, och har varit det under så lång tid som 20 år. Du bor i ett land som drivs av skurkar och ingenstans mer så än i finansiella tjänster och försäkring. Så länge du utmana rip-off de kommer normalt att ge efter, snarare än att förlora en kund helt och hållet. De fungerar på grund av att 30% – 50% av kunderna, särskilt äldre, kommer helt enkelt att låta det gå. Den BRITTISKA ekonomin är dysfunktionella. Hela grunden för det välstånd som i STORBRITANNIEN är löjligt höga fastighetspriser. Landet kommer inte att tjäna sitt uppehälle. Det är helt enkelt jacks upp priset på fastigheten och lånar på den grunden.

 

VW Golf V 1.4TSI F34 700

Golf handikapp

Den artikel av Ed Wiseman i lördagens Motor avsnitt om uppgång och ökningen av Golf GTI gjorde för mycket glädjande läsning. Jag är inte en GTI-ägare, men har vad jag anser vara, generellt, en av de bästa golf-modeller som någonsin producerats. Jag hänvisar till en Mk5 GT TSI (170PS). Mine är en 2006/56 med bara 52,000 på klockan. Jag är över 80 och se någon bra anledning till att vilja förändra det. Jag älskar det. 1,4 TSI-motorn är ett tekniskt mästerverk som innehåller både överladdning och turboladdning för att säkerställa bästa prestanda oavsett om det är vid låga eller höga varvtal. Den gamla klyschan att det är ett litet kapacitet motor som drycker som en men kör som en större enhet är bang på pengar. Volkswagens TSI-teknik har lett till att den ges International Engine of the year 2006/07. VW slutat producera 170 version någon gång i slutet av 2006/början av 2007 och de rykten som cirkulerar var att denna modell var som inverkar på försäljningen av GTI, kommer du att veta om denna film hade någon substans. Jag vet inte vad försäkringen skulle vara för en Mk5 GTI men min heltäckande premium £397 för ett minimalt lägre BHP är mycket acceptabelt.

RP, via e-post

Ett ord av varning. Du verkar ha en bra en. Men historien om denna motor i Golfs, Fabias, Polos, Ibizas och Alhambras har varit katastrofal och VAG har varit tvungen att köpa några bilar tillbaka som ett resultat. Det är därför det övergavs till förmån för 1.4 TSI 150 TORSK och 1,8 TSI 180, enligt ansökan. Se de relevanta posterna i /carbycar, som denna: /carbycar/skoda/fabia-vrs-2010/?avsnitt=bra/ Klagomål ganska hög om Golf Mk V: /carbycar/volkswagen/golf-v-2004/

 

Osmos

Jag har ägt en 1979 Scimitar GTE SE6a för fyra år. Med serviced toppen slutar och kylsystem på Ford Dagenham 3 liter V6 och hade växellåda och overdrive byggas om, tillsammans med inköp kostnad, som den är skyldig mig ca £3,500. Hon är en njutning att köra och är en sann Grand Tourer. Cruising på 70mph det spinner vid 2400rpm ge 30mpg. Vad gör henne är micro blåsor i lacken på glasfiber kropp. Chassit är sund. En paint shop har citerat £4,000 band, prime, nytt glas och måla henne. Skulle du anser att detta är väl använda pengar? Jag bara älskar att köra det men inte titta för rosetter. Varför är GTEs en sådan dålig relation till andra sportbilar av denna tid när det är så mycket bil, och bör ha en “Royal Warrant”? Jag skulle uppskattar din åsikt.

NS, Emsworth, Hants

Det är coolare att köra ett kallt ute klassiker som är i perfekt mekaniska skick än att köra en super shiny en, och alltid vara orolig för att få det kliade. Jag skulle sätta ut ett lack i ytterligare 10 år.

 

Cit Despatch Romahome Auto -Trail

Lätt att rengöra

Vi funderar på att köpa en liten husbil som bygger på Citroen Leverans, FIAT Ducato modell. Skulle en nyligen (2015) versionen av den här räckvidden vara betydligt renare än en äldre, och är tillgång till städer sannolikt kommer att äventyras i framtiden med kommande låga utsläpp zoner? Jag kan ha fel, men jag kan inte komma ihåg att se bensin drivna versioner av dessa. Är de tillgängliga? Citroen hemsida listar bara dieslar. Jag inser att bensin motorer i dessa förmodligen inte skulle erbjuda det moment som krävs.

TE, via e-post

EU6 tillämpas från och med September 2016 och många fordon som är kvalificerad i god tid före det. Så länge som motorn är EU6, så borde det vara okej.

 

Krispigt på utsidan

Om du tar en provtur i en ny modell på en bilhall och du bör vara olyckligt nog för att repa demonstration fordon samtidigt i förarsätet du kommer att debiteras av dem. Jag tog en provtur i en ganska ny plug-in Toyota hybrid på min lokala Toyota showroom och tyvärr repade en legering hjul på trottoarkanten och samtidigt ta en skarp vänster sväng och fick i uppdrag att £50 till renoveringen av denna skada. Jag felaktigt utgick från att alla demonstration bilar skulle vara fullt försäkrad för en sådan eventualitet.

IB, via e-post

Rättvis varning, men det borde inte vara nödvändigt. Om du skadar någons egendom bör du vara beredd att betala för de skador som bör åtgärdas. Ett garage kommer att vara försäkrade, men det skulle aldrig sätta i anspråk för något som trams som £50 för att göra anspråk sätter upp premier av tusentals. Tänk på det samma som en hyrbil. Om du skadar en av dem du har att betala för de skador, om du inte tar ut en kaskoförsäkring till en enorm kostnad.

 

Dacia Logan MCV Side

Utanför hans vagn

Jag har för närvarande håller en KIA Picanto 1,0 liter i Frankrike. Det har bara använts som ett shopping trolley för de senaste 8 åren från nya (20 000 km). Det har varit mycket pålitlig och har arbetat fram billigare än att hyra varje gång vi går. Jag också dra en liten trailer för trädgårdsavfall. Vi börjar göra längre resor, så vi behöver något som är lite större och jag skulle också föredra något med en större bogsering vikt. Behöver jag gå till en second hand-1,5 liter KIA eller en ny Dacia? Den andra sidan priset på bilar i Frankrike är hög i förhållande till STORBRITANNIEN. Jag kommer förmodligen att få ett bättre avtal med KIA och en längre garanti. Ekonomin och alla de klockor och visselpipor av KIA är inte viktigt för mig.

DH, Rainford

Inget fel med Dacias om du inte vill betala för onödig lyx. Du kan alltid köpa en förlängd garanti med dem. Kom ihåg att på de billigaste versionerna du inte får en standard reservhjul eller ett radio-eller elektriska fönster. Det är tillbaka till grunderna. Det är en enkel 1.0 3-cylindrig kedja cam-motorn (som kom från den Smarta). /road-tester/dacia/dacia-logan-mcv-2017-road-test/ Ingen boll av eld, men du är inte efter en boll av eld är du?

  

Icke starter

Jag har ett problem. Jag monterade en bil som är överhettad på grund av en radiator problem. Jag rakade topplocket allt jag kunde. Bilen börjar vanligtvis normalt, men ibland måste jag hälla lite bensin i insuget och då börjar det. Vad kan vara problemet? Den här bilen har Automatisk Växellåda.

SN, via e-post

Som nu ser ut som en bränsle pump problem. Förmodligen lågt tryck lyftare pump inuti bränsletanken. In sin jord. Också kontrollera relä till bränsle tank lyftare pump och sin jord.

 

Porsche Macan S Front  

Smutsiga tankar

Jag har nyligen sålt en Lexus 400h hybrid och jag letar efter en ersättare. Min lista är en nästan ny Lexus NX300h, RX450h, Audi Q5 eller 3-årig Porsche Macan 3-liters diesel. Du svarade på en fråga där någon hade skrivit ut en diesel Macan och du föreslog att de skulle titta in en bensin Macan byte snarare än en diesel. Är det på grund av personlig miljö yttrande eller finansiella om avskrivningar på diesel är sannolikt att vara överdriven i den nära framtiden?

FLICKVÄN, via e-post

Efter en att få när Macan lanserades intresse i Macan dieslar har svalnat och efterfrågan är nu för bensin-modeller. Alla är en del av den allmänna nedläggningen av dieslar. Naturligtvis innebär det att vem som helst som har betalat en premie för att få en Macan diesel är med ett ganska djupt badkar.

Klicka för att Honest John ‘ s Bilismen Ångest Kolumn Del 2