Bilkørsel grupper opkald til lovgivning for dashcam deling af video

0
66

AA og RAC-Fonden opfordrer til en massiv indsats af dashcam deling af video online, advarsel om, at nye regler kan være nødvendigt at være indført for at forhindre, at sådanne optagelser, der bliver brugt til underholdning.

AA har foreslået, at bilister, som ofte deler dash kamera videoer online kunne blive beskyldt for voyeurisme.

Edmund King, AA præsident, sagde: “Mens de fleste bilister med dashcams passe dem til at beskytte sig selv fra ‘crash for kontanter” svindlere eller farlige bilister, der er et element af køreveje voyeurisme fra nogle personer.”

Hvorfor er dashcams behov for?

Antallet af bilister, der bruger nu dashcams i deres køretøjer er steget betydeligt i løbet af de sidste par år, delvist ned til nogle forsikringsselskaber tilbyder nu rabat til bilister, der bruger en streg kamera. Uanset om det er en hændelse, der involverer biler, cykler, motorcykler, fodgængere eller lastbiler – alle chauffører på et eller andet tidspunkt vil sandsynligvis blive involveret i, eller se en ulykke.

Dashcams kan bruges som bevis for politi og forsikringsselskaber i situationer, der spænder fra tyveri til kollisioner og skader på køretøjer eller egenskab.

Hvad er problemet?

Sætte simpelthen, dashcams optage alt. Hvilket er præcis, hvad de er formodes at gøre, men det betyder også, at alt, hvad du fange på kamera kan uploades online med et tryk på en knap.

Og deri ligger problemet. Hændelser af road rage og alvorlige ulykker udgør en stor del af de mest populære dashcam videoer, der er tilgængelige på sociale medier og deler websites som Youtube og Facebook.

Er det ikke bare en harmløs video?

Ikke overraskende, upload af dashcam optagelser online, især videoklip med farlige kørsel og kollisioner, er eksploderet. Social media sites er blevet oversvømmet med dashcam videoer, og gør dem mere tilgængelige dele.

Virale videoer af intetanende bilister er ofte spredt over sociale medier platforme, med commentors gøre snap domme om, hvem der er i den rigtige eller forkerte, og detaljer som nummerplader og driver ansigter er ofte ikke skjult.

Klip som dette, der ofte gå ‘viral’ online

Hændelser som disse er hyppige og ofte er de optagelser, der er delt som påmindelse om, at alle trafikanter til at være forsigtig. Men cyklisten i videoklippet ovenfor sandsynligvis var rystet over hændelsen og samtykke ikke er nødvendigt af begge parter til at dele det online.

Steve Gooding, direktør for RAC Foundation, sagde: “Vi tilbage brugen af dashcams til at bringe hundredvis af daglige han-sagde hun-sagde forsikring tvister. Men der er en fin linje mellem at være en bekymret borger og en voyeuristisk travlt-kroppen mere interesseret i at få sociale medier hits end at gøre vejene mere sikre.”