Skoda lanserer alt-elektrisk Visjon E

0
42

Skoda har startet sin elektriske kjøretøy program med avduking av Visjonen E-konseptet. De fem-dørs SUV gir et hint på hva elektrifisert Skodas kunne se ut som, med autonome manøvreringsegenskaper og en all-elektrisk utvalg av 311 mil.

Skoda planer om å ha alle de fem elbiler innen 2025. Det vil også legge til super-effektiv, lave utslipp og hybrider til sin eksisterende utvalg av personbiler og Nyttekjøretøy. Den første av disse vil være Flott, med en plug-in hybrid drivlinje blir lagt til området i tidlig 2019.

Det er ingen indikasjon på om Visjonen E noen gang vil gjøre det til produksjon, men det gir noen interessante innblikk i hva tech vil bli brukt i fremtidige elektriske biler. Visjonen E, for eksempel, vil bli drevet av et litium-ion-batterier, som er koblet til to elektriske motorer som vil levere 300PS til alle fire hjul. Toppfarten vil være 112mph og Skoda hevder at avansert batteriet vil tillate SUV for å dekke opp for å 311 mil på én lading.

Skoda mener at 15 prosent av alle nye biler vil helt selvstendig i 2030 og Visjon E er utformet for å imøtekomme dette, med “nivå 3′ forutsetninger for automatisk kontroll. Dette betyr at den kan kjøre seg selv i trafikk, bytte til autopilot på motorveier, innhente saktegående trafikk og selv hodet til selvstendig søk etter en parkeringsplass.

Den første elektrifisert Skoda vil komme til NORGE i begynnelsen av 2019, i form av plug-in hybrid Praktfulle, og den første av alle de fem elektriske biler bør være tilgjengelig fra 2020 og utover.