Køretøjet NOx checker lanceret af Borgmester i London

0
41

Borgmesteren i London, Sadiq Khan, har lanceret et køretøj pointsystem, som vil give bilister til at se, hvor meget NOx-gasser deres diesel bil udleder under reelle kørselsforhold.

Online køretøj checker vil gå live i Efteråret og vil vurdere biler fra A til H, hvor sidstnævnte er den mest forurenende, baseret ‘på vej’ emission test.

Kassedamen, som er ved at blive afprøvet i både London og Paris, vil “sætte en stopper for røg og spejle, der har været ansat i officielle emissioner tests”, ifølge Khan.

Biler og varevogne er i øjeblikket testet for emissioner under laboratorieforhold, som er blevet udnyttet af nogle bilfabrikanter til kunstigt at sænke NOx-emissioner.

Fra September 2017, NEDC (New European Driving Cycle) test for nye biler og varevogne vil blive erstattet med den Verdensomspændende Harmoniserede Lette Køretøjer Test Procedure (WLTP). Denne nye test vil stadig være lab-baseret, men vil efter sigende blive mere reflekterende i den virkelige verden kørselsforhold. Fra September 2018, vil alle nye biler bliver nødt til at overholde de WLTP.

Lanceringen af online bil checker i oktober falder sammen med indførelsen af T-Afgift, som vil kræve, at alle biler, der er registreret før 2005 til at betale en e ekstra £10 for at indtaste London Congestion Zone fra 23 oktober. Khan mener begge systemer, vil bidrage til at begrænse 9500 årlige dødsfald i byen, der er knyttet til lang tids udsættelse for luftforurening.