Bilkjøring grupper call for lovgivning for dashcam video-deling

0
77

AA og RAC-Stiftelsen kaller for en aksjon av dashcam video-deling på nettet, advarsel om at nye regler må være innført for å stoppe slike opptakene blir brukt til underholdning.

AA har foreslått at bilister som ofte dele dash kameraet videoer på nettet kan bli anklaget for kikking.

Edmund King, AA president, sa: “Mens de fleste drivere med dashcams passer dem for å beskytte seg selv fra” krasj i kontanter ” svindlere eller farlige sjåfører, det er et element av kjøretøy voyeurisme fra enkelte individer.”

Hvorfor er dashcams nødvendig?

Antall sjåfører som nå bruke dashcams i sine kjøretøy har økt betydelig de siste årene, delvis ned til noen forsikringsselskaper nå tilby rabatter til bilistene som bruker en dash kameraet. Enten det er en hendelse som involverer biler, sykler, motorsykler, fotgjengere eller biler – alle drivere på et eller annet tidspunkt vil sannsynligvis være involvert i, eller se, en ulykke.

Dashcams kan brukes som bevis for politiet og forsikringsselskaper i situasjoner alt fra tyveri til kollisjoner og skader på kjøretøy eller eiendom.

Hva er problemet?

Enkelt sagt, dashcams ta opp alt. Som er nøyaktig hva de er ment å gjøre, men det betyr også at alt du fange på kameraet kan bli lastet opp på nettet ved å trykke på en knapp.

Og deri ligger problemet. Tilfeller av road rage og alvorlige ulykker utgjør en stor andel av de mest populære dashcam-videoer tilgjengelig på sosiale medier og deling nettsteder som Youtube og Facebook.

Er det ikke bare en harmløs video?

Ikke overraskende, opplasting av dashcam opptakene på nettet, spesielt klipp som involverer farlig kjøring og kollisjoner, har skutt i været. Sosiale medier har blitt oversvømmet med dashcam-videoer, noe som gjør dem mye enklere å dele.

Viral videoer av intetanende bilister er ofte spredt over sosiale medier, med commentors gjør snap vurderinger om hvem som er på rett eller galt, og detaljer som lisens-plater og driver ‘ s ansikter ofte ikke er skjult.

Klipp som dette ofte ‘go viral” online

Hendelser som dette er hyppige og ofte opptakene er delt som påminnelse til alle trafikanter til å være forsiktig. Imidlertid, syklist i videoklippet ovenfor trolig var rystet av hendelsen og samtykke er ikke nødvendig for en av partene å dele det på nettet.

Steve Gooding, direktør for RAC Foundation, sa: “Vi tilbake bruken av dashcams å hjelpe slutten hundrevis av daglig han-sa, hun sa forsikring tvister. Men det er en fin linje mellom å være en bekymret borger og en voyeuristic opptatt kroppen mer interessert i å komme i sosiale medier treff enn å gjøre veiene tryggere.”