Bilen NOx checker lansert av Ordføreren i London

0
51

Ordføreren i London, Sadiq Khan, har lansert et kjøretøy scoring system, som vil tillate drivere for å se hvor mye NOx-gasser deres dieselbil slipper ut under virkelige verden kjøreforhold.

Online kjøretøy kontrolløren vil gå live i Høst, og vil rangere biler fra A til H, med sistnevnte som den mest forurensende, basert “på veien” – utslipp testing.

Brikken, som prøves ut i både London og Paris, vil “sette en stopper for røyk og speil som har vært ansatt i offisielle utslipp tester”, ifølge Khan.

Biler og varebiler er foreløpig testet for utslipp under laboratorieforhold, som har blitt utnyttet av noen bilprodusenter til kunstig lavere NOx-utslipp.

Fra September 2017, NEDC (New European Driving Cycle) test for nye biler og varebiler, vil bli erstattet med den globale Harmoniserte Lette Kjøretøy Test Prosedyre (WLTP). Denne nye testen vil fortsatt være lab-basert, men skal visstnok være mer representative for virkelig verden kjøreforhold. Fra September 2018, alle nye biler skal ha for å være i samsvar med WLTP.

Lanseringen av online bil brikke i oktober vil sammenfalle med lanseringen av T-Kostnad, noe som krever at alle biler som er registrert før 2005 for å betale en e ekstra £10 for å skrive inn London bomring fra 23. oktober. Khan mener begge systemer vil bidra til å kutte den 9500 årlige dødsfall i byen knyttet til langsiktig eksponering for luftforurensning.